2014. január 5., vasárnap

7. fejezet-Thalia

Egész éjszaka az ágyban fetrengek álmatlanul. Mégis hogy képzelték ezt? Kinek ártottam? Végül feladom a küzdelmet, és kibattyogok a kabinomból. A vonaton igazából egy tágas vagon a miénk, amiben van étkező, nappali szerűség, és mindenkinek egy-egy saját szoba és fürdőszoba. A szobák berendezése egy asztalka, egy éjjeli-szekrény, egy ruhásszekrény, ami tele van ruhákkal, egy kényelmes ágy és két szék. Az étkezőben hat szék van, nem tudjuk miért, és egy asztal, ami mindig roskadásig van a finomabbnál finomabb ételekkel. Pablo és én alig ettünk eddig húst, egyikünk sem testes, de annyi eszünk azért van, hogy megpróbáljuk bepótolni az eddig hiányolt fehérjét. Mindketten megittunk tegnap vacsorára fél liter tejet fejenként! Beérek a nappaliként szolgáló szobába, és legnagyobb meglepetésemre Beete ül a kanapén.
-Látom, nem csak én nem tudok aludni.-Néz rám, amint észrevesz.-A TV-ben az Aratások ismétlése megy. Elég érdekes lesz az idei mezőny. Megnézzük?
-Hát persze!-Leülök a feltaláló mellé. Az 1. Körzetből a szokásosak vannak: két erős, kegyetlen kinézetű gyerek: Marvel és Glimmer. Persze, mindketten Önkéntesek. A lány feltűnően szép. Nem sok esélyem van vele szemben. A 2.-ban a lány elég viccesen adja elő, hogy őt húzták ki, és ő is a Hivatásos. A fiú azonban kijelenti, hogy a lány az unokatestvére, majd kézfogás helyett megöleli: Cato és Clove. Értékelem, hogy Beete nem szól hozzám. Pontosan ugyanazt csinálja, amit én: minden apró mozzanatot észrevesz, és magában megjegyzi őket. Csak így van esélyem nyerni: ha mindenre részletre odafigyelek. 4. Körzet: Marina és Lewis. A lány Önkéntes, a fiú 12 éves is alig van, nem jelentkeztek helyette. 5. Körzet: Tirana és Alex. A srác nem túl érdekes, a lány viszont annál inkább: még a képernyőn keresztül is látszik, hogy csillog a szeme. Vagy nagyon ügyes, vagy ravasz. 6. Körzet: Verala és Mike. Mindketten meg vannak szeppenve. 7. Körzet: Jemima és Leo. A lánnyal vigyázni kell. 8. Körzet: Doreen és Dennis. A lány elsírja magát. 9. Körzet: Melanie és George. Teljesen biztos, hogy testvérek. 10. Körzet: Anne és David. Mindketten olyanok, mint az űzött vad. 11. Körzet: Ruta és Thresh. Mindkettejükkel vigyázni kell: a srác mint a bika, a lány meg, mint egy majom: kicsi és fürge, esze pedig sok. 12. Körzet: A lány, Katniss a húga, Primrose helyett jelentkezik, tehát tutira haza akar jutni. A srác, Peeta pedig egyértelműen erős.
-Elég húzós.-Mormogja Beete.
-Az 1., 2., 11. és 12. Körzettel nagyon kell vigyázni. Az 5.-ből a lány lesz kemény ellenfél. A 7. és 4. Körzetből is a lányok veszélyesek. Nincs túl sok esélyünk Pablóval.
-Nem ketten vagytok.-Néz rám Beete.-Pablo pontosan tudja, hogy ki kell juttatnia téged élve. Wiress és én szintén azon fogunk dolgozni, hogy te kijöhess élve.
-De...
-A Körzetünknek szüksége van rád. A saját érdekeidet tartsd szem előtt.-Szomorúan néz rám.-Nem lesz könnyű elérnünk, hogy megnyerd a Viadalt. A helyedben megmutatnám a Hivatásosaknak, hogy miben vagyok jó, és megpróbálnék hozzájuk csapódni.-Azzal felkel és elsétál a kabinja felé. Az éjszaka hátralévő részét azzal töltöm, hogy újra és újra végignézem az Aratásokat, és megpróbálok minél több információt kibányászni a felvételekből. Az 1. Körzet Hivatásosai furcsán néznek egymás szemébe a kézfogásnál. Mintha valamiről le kellene mondaniuk. Az 5.-ből a lány pedig egyértelműen ravasz. A 2. Körzetesek viselkedését viszont nem tudom hova tenni. Milyen dolog már az, hogy kézfogás helyett összeölelkeznek?! Szép lassan mindenki felkel és az étkező felé veszi az irányt. Nagyon fáradt vagyok, tudom, hogy aludnom kellett volna, úgyhogy gyorsan megreggelizem, majd bemegyek a kabinomba. Amint lefekszem az ágyra, szinte azonnal elnyom az álom.

Egy füves pusztán vagyok, körülöttem véres holttestek hevernek, kezemben egy véres kést szorongatok. Ez lenne a győzelmem ára?

Lihegve ébredek. Nem, ez nem én vagyok. Nem vagyok gyilkos, és nem is akarok azzá válni. Inkább haljak meg. Hirtelen meghallom Drusilla hangját:
-Ébresztő, drágám, ki kell kászálódnod az ágyból! Rendbe tesznek, majd beszélni fogsz a stílustanácsadóddal!-Morgok egy keveset, majd felveszek egy kényelmes nadrágot és egy rövid ujjú pólót. Megfésülködöm, fogat mosok. Közben hallom kísérőnk sürgető monológjait. Végül kilépek a kabinomból, átvágok a a vagonon és leszállok a vonatról. Meglátom Pablót, amint belép egy szürke ajtón, és utána fordulok, de ekkor meghallok egy kapitóliumi hangot.
-Drágám, neked erre kell jönnöd.-Sarkon fordulok és a hang nyomában belépek egy másik ajtón. A szürke teremben három kapitóliumi áll, akik azonnal locsogni kezdenek. Hamar kiderül, hogy Taraina, Maraina és Faraina a nevük, és hármasikrek. Mindhárman nők, amitől egy kicsit megkönnyebbülök. Egy férfi előtt sosem lennék pucér! Megmosnak, szőrtelenítenek és egyéb műveleteket hajtanak végre rajtam, amik persze egyáltalán nem érdekelnek. Megtudok közbe mindent a jelenlegi kapitóliumi divatról, és arról, hogy mennyire tartanak esélyesnek a Viadalon. Legszívesebben felpofoznám őket, de inkább lenyelem a dühöm és a keserűségem. Nem tehetnek róla, hogy itt vagyok.
-Készen is vagy, drágám.-Hallom meg Faraina hangját. Taraina belebújtata egy köntösbe, Maraina pedig sok szerencsét kíván és betol egy helyiségbe, ahol nekem háttal egy középkorú kapitóliumi férfi ül.
-Szia.-Köszönt.-A nevem Antonius. Én leszek a stylistod. A 3. Körzetet idén szeretnénk a körzetükhöz híven felöltöztetni: a ruháitok csak és kizárólag drótokból fognak készülni-Kétkedve tanulmányozom stylistom arcát. Drótokból készült ruha? Végre megfordul, és én meghökkenek: szinte kiköpött mása Caesar Flickermannak! Észreveszi rajtam a megdöbbenést, és felnevet.
-Igen, igen. Antonius Flickerman vagyok, Caesar a bátyám, és mivel a Kapitóliumban fontos a születés rendje, ezért egyértelműen ő lett a híresebb. A ruháról elöljáróban annyit, hogy nem sokat fog takarni belőled, ezért,ha szeretnél,aláehetsz  egy ezüstszínű dresszt. Remélhetőleg így nem fogod meztelennek érezni magad. Most pedig, ha nem akarsz kérdezni tőlem valamit, utadra mehetsz. Hamarosan találkozunk.-Rám vigyorog, amitől gyakorlatilag frászt kapok, és visszasietek a vonatunkhoz. Hát, a stylistom egyértelműen őrült, és kifejezetten visszataszító gondolat, hogy szinte meztelen leszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése